Yeşil çay biberiye, bitkileri halk arasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle zayıflama çayı olarak tüketildikleri gibi farklı bir sürü faydaları bulunmaktadır.
Yeşil çay biberiye dünyada en çok kullanılan bitkisel zayıflama çayıdır. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamada büyük rol oynamaktadır. Aslına bakarsanız yeşil çay normal siyah çayın işlenmemiş ham yapraklarına denir.
Bu bitkisel çaylarda eser miktarlarda kafein bulunur. Bundan dolayı uyku açmada da kullanılır. Fakat kullanırken dozunda aşırıya kaçmadan ve düzenli olarak tüketilmelidir. Ayrıca yeşil çay; uzun zaman boyunca kullanıldığında kişilerde yan etki oluşturmayan zayıflama kürü olarak da bilinir. Yeşil çay sadece zayıflamada kullanılmaz.
Yeşil çay biberiyede bulunan biberiyenin kokusu çam ağacına benzemektedir. Özellikle balık, et, yemeklerinde baharat olarak tüketilir.
- Zayıflamayı sağlar.
- Ödem söktürür.
- Damarlarda biriken yağın atılımını kolaylaştırır.
- Zararlı toksinleri vücuttan uzaklaştırır.
- En çok hazımsızlık ve kabızlığa iyi gelir.
- Kan dolaşımının artmasını sağlar.
- Beyin, kalp gibi hayati organlara daha fazla oksijen taşınması sağlar.
- Baş ve migren ağrılarını azaltır.
- Stres azaltır.
- Uyku açar.
- Kanser tedavisinde de kullanılır.
Yeşil çay biberiye çay şeklinde demlenerek içilebilir.
Şimdi yeşil çay biberiyeyi çay olarak nasıl tüketildiğine bakalım.
Yeşil Çay Biberiye Nasıl Hazırlanır?
Hazırlanışı çok kolay olan bu çayın içerisindeki biberiyede bulunan antioksidan ve vitaminlerden tam anlamıyla yararlanabilmek için bir çay kaşığı kuru biberiye yaprağını bir fincan soğuk suyun içine atıp kaynamaya bırakınız. Bu kısma dikkat etmenizi tavsiye ederim. Çünkü biberiye soğuk suya eklenir; yeşil çay ise kaynatılmış suya eklenir. Kaynadıktan sonra her kupa için bir çay kaşığı yeşil çayı biberiyenin üzerine ekleyiniz. Daha sonra oluşan karışımı ateşten aldıktan sonra 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyiniz. Ayrıca çayın yaprak sayısı artıkça daha yoğun bir çay elde edebilirsiniz. Tat vermek için bal ekleyebilirsiniz. Günde iki bardak içebilirsiniz.
Afiyet olsun.