{ "title": "Taze Biberiye Çayı", "image": "https://www.biberiye.gen.tr/images/Taze-Biberiye-Cayi-18.jpg", "date": "19.01.2024 08:46:47", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Taze Biberiye Çayı, İçerdiği C, D, K, E vitaminleri ve B1, B12, B3, B2 vitamin gurubu ve de çeşitli mineraller yönünden oldukça zengin olan biberiye çayı oldukça faydalıdır. İçerisinde bulunan ve de beyin gelişimi sağlayan rosmanirik asit ve diğer antioksidanlar aynı zamanda hafızayı da güçlendirir. Uygun yöntemde demlenen biberiye çayı baş ağrısı, kabızlık, solunum enfeksiyonları ve de bunlara benzer rahatsızlıkların önüne geçebilir. Çayın içerisindeki vitamin ekstrelerinin incinmemesi ve ölmemesi için demleme aşaması en dikkat edilmesi gerek noktadır.

Taze Biberiye Çayı İçin malzemeleri
Taze Biberiye Çay Nasıl Yapılır?

Suyunuzu ocağa alın ve kaynatın. Bir çay kaşığı biberiye otunu çayınızı içeceğiniz fincan ya da bardağın içine alın. Kaynayan suyu üzerine ilave edin ve ağzını kapalı tutarak on dakika kadar derlenmesi için bekletin. Eğer hazırladığınız biberiye çayı acı geldiyse bir çay kaşığı bal ile tatlandırın. Şekerle tatlandırmaktan kaçının ya da damak zevkinize göre aroma katmak istiyorsanız çubuk tarçın veya birkaç damla limon suyu damlatarak aroma kalabilirsiniz. Biberiye çayını yemeklerden sonra tüketin. Günlük ihtiyacınızı bir bardak karşıladığı için daha fazla tüketmeyin. Aksi halde çeşitli fonksiyon bozukluklarına neden olabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }