{ "title": "Kayısılı Biberiye Çayı", "image": "https://www.biberiye.gen.tr/images/Kayisili-Biberiye-Cayi-15.jpg", "date": "19.01.2024 11:05:42", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Kayısılı Biberiye çayı, Kayısı meyvesi ve biberiye bitkisinin karışımı ile hazırlanan bu çay birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmaktadır. Genellikle kuru kayısıdan hazırlanan bu çay kış ayları için bulunmaz bir vitamin deposudur. Vücut direncini arttıran ve vücuttaki dayanıklılığı pekiştiren kayısılı biberiye çayı hazırlamak oldukça kolay ve pratiktir. Özellikle fazla kilo problemi yaşayanların kesinlikle denemesi gereklidir. Kilo kontrolü sağlamak isteyenler için destekleyici bir bitki çayı olan kayısılı biberiye çayı hızla kilo vermenizi sağlayacaktır. Kişinin diyet programı uygulamaması durumunda bile kayısılı biberiye çayı düzenli olarak kullanılması kilo verilmesine neden olmaktadır.

Kayısılı biberiye çayı sindirim sistemine, mideye, bağırsakların hızlı çalışmasına fayda sağlamaktadır. Ayrıca zihni geliştirir. Unutkanlıkları giderir ve hafıza kaybı sorununun kişide oluşma riskini azaltır. Bu nedenle zaman zaman kayısılı biberiye çayı tüketmek vücuda fayda sağlamaktadır. Ayrıca günde bir bardak kayısılı biberiye çayı tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirdiği için vücuda dirayet ve dayanıklılık verir. Sizde hem kendiniz hem de ailenize fayda sağlayacak bir bitki çayı arayışı içindeyseniz mutlaka kayısılı biberiye çayını mutlaka tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kayısılı biberiye çayı için gerekli olan malzemeler
Kayısılı biberiye çayı nasıl yapılır?

Öncelikle kuru kayısıları küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir çaydanlık içerisine suyu ilave edin ve su içerisine doğranan kuru kayısıları ekleyin. 10 dakika kadar kayısıları bu suda bekletin. Süre dolunca biberiyeleri de ilave edin ve ocağın altını açın. Kısık ateşte çaydanlıktaki suyu iyice kaynatın. Su kaynadıktan itibaren 5-6 dakika suyu kaynatıp ocağın altını kapatın. Çayın iyice demlenmesini bekleyin. Çay ılık bir hal alınca süzgeçten süzün. Çay bardağına hazırlanan karışımın suyunu alın ve içerisine tatlandırmak için bal ilave edin.

Afiyet olsun.
" } ] }