{ "title": "Biberiye Turşusu", "image": "https://www.biberiye.gen.tr/images/Biberiye-Tursusu-59.jpg", "date": "19.01.2024 12:30:45", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Biberiye turşusu, Neredeyse herkes tarafından sevilen bir turşudur. Özellikle son yıllarda iyice yayılan ve birçok kişinin aranan lezzetleri arasına giren bir turşu çeşididir. Yapım aşaması zorlu değildir. Aksine pratik ve çok kolaydır. Zaman almadan hazırlanan biberiye turşusu tüm yemek çeşitlerin uyum sağlayan ve lezzeti ile bilenen bir besindir. Faydaları saymakla bitmeyen biberiye sevilerek ve beğenilerek sıkça tüketilmektedir. Evde kendinizin hazırladığı biberiye turşusunu kafanızda soru işaretleri bulunmadan gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Yaz bitimi yani sonbahar başlangıcında yapılması uygun görülen biberiye turşusu yılın her mevsimi tüketilebilir. Bu eşsiz lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Özellikle misafir davetlerinde yemek ikramlarınızın yanına harika bir alternatiftir. Ayrıca sofralarda iştah kabartan bir görünüme sahiptir.

Biberiye turşusu için gerekli olan malzemeler
Biberiye turşusu nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine üzüm sirkesini koyarak içine limon tuzunu ilave edin. Daha sonra tuzu ilave edip limon tuzu ve kaya tuzu eriyene kadar karıştırın. Eriyen tuz ve limon tuzu sirkeli suya tamamen karıştığında biraz bekletin. Biberiyeleri bol su ile yıkayıp kavanoz içerisine koyun. Daha sonra maydanoz dallarını kavanoz içine yerleştirin. Son olarak sarımsakları soyun ve kavanoz içine bütün dişler olarak atın. Artık hazırlanan turşu suyunu kavanoz dolana kadar biberiyelerin üzerine gezdirin. Artık kavanozun kapağını kapatarak 2 ay kadar hiç açmadan karanlık ve serin bir ortamda bekletin. Süre dolduktan sonra artık kavanozun kapağını açarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }