{ "title": "Biberiye Nasıl Demlenir", "image": "https://www.biberiye.gen.tr/images/Biberiye-Nasil-Demlenir-68.jpg", "date": "19.01.2024 18:10:55", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Biberiye Nasıl Demlenir; Biberiye bitkisi yapraklarını dökmeyen, kokulu Akdeniz'e özgü doğal bir bitkidir. Mutfakta çeşni olarak kullanılmakta beraber parfüm yapımında da kullanılan bir bitkidir. Beslenme listemizde eksik etmememiz gereken biberiye iyi bir demir kaynağıdır. Yemeklere inanılmaz bir tat katar.

Biberiye, içinde bulunan E vitamini, C vitamini, D vitamini, K ve B2, B1, B6, B3, B12, vitaminleri ile besin değeri bir hayli zengin bir bitki türüdür.

Biberiye de aynı kekik, nane, fesleğen ve lavanta gibi ballıbabagiller ailesinin üyesindendir. İngilizce dilinde Rosamary olarak geçen biberinin Çiğ Deniz veya Deniz Yeşili gibi anlamları vardır.

Hafıza aynı zamanda konsantrasyonu daha da güçlendirmek için; Biberiye geleneksel tıpta, hafızayı geliştirmek, dolaşım ve bağışıklık sistemini güçlendirmek, saç büyümesini teşvik etmek amaçlı ve de kas ağrısı hafifletmek için kullanılmıştır.

Biberiye Çayı için Malzemeleri
Biberiye Çayı Nasıl Yapılır?

Tercihinize göre eğer ki kuru biberiye kullanacaksanız ölçüsü büyük boy 1 fincan için 2 çay kaşığı biberiye veya aynı miktar su için 1 çay kaşığı taze biberiye şeklinde olmalıdır. Miktarları azaltırsanız çayınız daha açık çoğaltırsanız da daha koyu ve kuvvetli olabilir. (Damak tadınıza göre kendiniz ayarlayın.)

Suyunuzu ocağa alın ve kaynama noktasına geldiğinde biberiye otunuzu koyduğunuz bardağa ekleyin ve 10 dakika civarında demlenmesini için bekletin. Tadı acımsı olduğundan balla ya da azıcık tarçınla tatlandırabilirsiniz. Bu çayımızı her gün yemeklerden sonra bir fincan tüketin.

Afiyet olsun.

Biberiye Çayının Başlıca Faydaları Nelerdir?
" } ] }