{ "title": "Biberiye Çayı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.biberiye.gen.tr/images/Biberiye-Cayi-Nasil-Yapilir-34.jpg", "date": "21.01.2024 09:15:58", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Biberiye Çayı Nasıl Yapılır: Köken olarak ballıbabagillerden olana biberiye, ülkemizde Akdeniz Bölgemizde çok yetişen dikenimsi bir bitki türüdür. Boyu 1-2 metreyi bulan biberiye, küçük, kalın, kokulu yaprakları ile çiçek ve dallarından yararlanılan bir bitki türüdür. Yaprakları daha çok dikene benzemekte, çiçekleri ise mavi veya eflatun olarak açmaktadır. Yıl boyunca dökülmeyen bitki yazın daha canlı ve çiçeklidir. Ayrıca sarı olana çiçek kısımlarından biberiye esansı ve yağı da çıkartılmaktadır. İçerisinde, sineol, kafuru, kamfen, pinen, borneol ve bornilasetat bulunmaktadır. Kokusu daha çok çam kokusuna benzemektedir. Bundan dolayı balık, et ve tavuk yemeklerinde marine etmek amacı ile kullanılır. Bu tarz et yemeklerinde tadı ve kokusu lezzet vermektedir.

Biberiye Çayı Nasıl Yapılır Faydaları; Özellikle hazımsızlık, kabızlık ve hafıza kuvvetlendirmeye karşı etkili olan biberiye, çay olarak da tüketilmektedir.
Biberiye Çayı Nasıl Yapılır; Birçok faydası olan biberiyenin, çay olarak da demlemek oldukça kolaydır. Taze olarak toplanan biberiyeler dikkatli ve temiz bir yerde kurutulmalıdır. Kurutulan biberiyeler küçük parçalara ayırarak ve nemsiz bir ortamda saklanması gereklidir. Biberiye çayını demlemek için ise, tek kişilik demlemede bir bardak kaynar suya 2 çay kaşığı biberiye atılır ve o gün içerisinde 3-4 fincana kadar içmeniz önerilmektedir.
" } ] }