{ "title": "Biberiye Çayı Nasıl Yapılır Ender Saraç", "image": "https://www.biberiye.gen.tr/images/Biberiye-Cayi-Nasil-Yapilir-Ender-Sarac-79.jpg", "date": "19.01.2024 18:51:04", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Biberiye çayı nasıl yapılır Ender Saraç, Biberiye bitkisi ülkemizde en çok Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Biberiye bitkisi oldukça keskin bir kokuya sahiptir. Biberiye bitkisinin ilk baharda açan mor renkli çiçekleri vardır. Biberiye bitkisinden yapraklarının özü çıkartılarak yağı elde edilerek kullanılabileceği gibi ayrıca biberiye bitkisi demlenerek çayı da tüketilmektedir. Biberiye yağı daha çok tedavi uygulanacak bölgeye sürülerek kullanılır. Biberiye çayı daha çok zayıflama, vücudu antioksidanlardan kurtarmak, şeker düzeyini düşürmek ve karaciğerde yükselen enzim değerlerini azaltmak amacıyla kullanılmaktadır.

Ender Saraç biberiye çayını özellikle kilo vermek isteyen kişiler için tavsiye etmektedir. Fakat zayıflamak için bile olsa tüketiminde çok ileri gidilmesi gerektiğini tavsiye etmektedir. Biberiye bitkisinin fazla tüketilmesi halinde bazı reaksiyonların görülmesi kaçınılmaz olur. Otlardan sağlıklı bir şekilde istifade edebilmek için mutlaka doğru şekilde tüketilmesi gerekir. Bu nedenle nasıl demlendiği önem taşımaktadır.

Biberiye çayı nasıl yapılır Ender Saraç'ın tarifi

Biberiye çayı dahil tüm çayları demlemek için mutlaka tüm çayların çok kaynar olmayan su ile demlenmesi gerekir. Bunun için gerekli olan ısı miktarının yaklaşık 80 derece olması önerilir. Aksi halde kaynar su ile yapılan çayın hem tadı acı olur hem de içeriğindeki vitamin ve mineraller yok olur. Bunun için 1 su bardağı suyu kaynatın. İlk sıcağı çıktıktan sonra içerisine bir miktar biberiye otu atın. Bardağın kapağını kapatarak yaklaşık 5-10 dakika dinlendirin. Daha sonra süzerek ılık haldeyken için. Biberiye çayının içine bal ve şeker gibi tatlandırıcılar eklenmeden içilmesi daha faydalıdır. Zayıflamak için bu çayı günde birkaç kez içebilirsiniz. Ancak her bitkide olduğu gibi fazla tüketilen biberiye çayı vücutta yan etkiler görülmesine sebep olabilir. O nedenle ölçülü tüketmekte fayda vardır.
" } ] }