{ "title": "Biberiye Çayı Nasıl Demlenir", "image": "https://www.biberiye.gen.tr/images/Biberiye-Cayi-Nasil-Demlenir-66.jpg", "date": "19.01.2024 07:06:49", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Biberiye Çayı Nasıl Demlenir, biberiye mutfakta sevilerek kullanılan baharat bitkisidir. Yemek yapımında kullanılır ve bitki çayı olarak da tüketilir. Biberiye et yemeğinde ve yemeklerde süs olarak kullanılır. Keskin tadı olduğu için ete lezzet katar. Biberiye bitki çayı olarak tüketilir. Kişinin sağlığına faydalıdır. Sindirim sisteminin çalışmasını sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur. Biberiye çayı iki yöntemle yapılabilir. Kaynamış suya bir tutam biberiye atılır ve demlemeye bırakılır. Demleme uzun oldukça biberiye tadını ve rengini verecektir. Bitki çayı olarak tüketildiği için ılık içilmelidir. Biberiye demliğin içine bir tutam atılır ve su aktarılır. Kaynamaya bırakılır. Su kaynadıkça biberiye kokusunu ve rengini vermeye başlar. Kaynama işlemi bittikten sonra soğumaya bırakılır. Biberiye çayı mutlaka ılık olarak tüketilmelidir ve yemek yedikten sonra içilmelidir.